Uw garantie op kwalitatieve betonherstellingen

Betonnen constructies staan garant voor stevigheid en duurzaamheid. Toch kan ook beton beschadigd raken door diverse factoren. Trillingen, chemische processen, de weersomstandigheden... Allemaal kunnen ze leiden tot diverse beschadigingen zoals scheuren, barsten of zelfs het afbrokkelen van het beton. Om de veiligheid van de betonconstructie te garanderen is het dan ook belangrijk dat de schade zo snel mogelijk hersteld wordt door een specialist. Hiervoor bent u aan het juiste adres bij De Ceuster-Hannes uit Kasterlee!

Schade door betonrot

Schade aan betonnen constructies wordt voornamelijk veroorzaakt door betonrot. Dit houdt in dat het wapeningsijzer in het beton begint te roesten, waardoor het gaat uitzetten en op die manier het beton doet barsten. Het spreekt dan ook voor zich dat het repareren van zulke schade een taak is voor specialisten. Een professional als De Ceuster-Hannes kan het betonrot immers niet alleen herstellen; wij kunnen er eveneens voor zorgen dat uw betonnen constructie beschermd wordt tegen aantasting van buitenaf. Naast de behandeling van betonnen constructies kan u trouwens ook op De Ceuster-Hannes rekenen voor de bestrijding van zwammen en insecten in houten constructies.

Onze werkwijze bij betonherstellingen

Om te beginnen wordt het beton onderworpen aan een grondige controle. Vervolgens worden de beschadigde delen weggekapt, zodat het wapeningsijzer volledig gezuiverd kan worden van roest. Het wapeningsijzer wordt daarna voorzien van een beschermende coating, of indien de beschadigingen té erg zijn wordt het ijzer helemaal vervangen. Aansluitend wordt het geheel afgemaakt met een speciale mortel en eventueel een coating op cementbasis, in cementkleur of een andere kleur naar wens.